tisdag 26 maj 2009

Är du ointresserad av politiska frågor och tycker de är tråkiga är du Kristdemokrat...

... eller moderat.





Jag har sett att en del Enköpingspolitiker gjort ett test inför EU:

http://www.makthavare.se/2009/05/14/vem-ar-din-kandidatunikt-test-infor-eu-valet/



Magnus Ahlkvist fick väl väntat svar medan Mikael Bergman verkade förvånas över att han fick moderat som förste kandidat. Inte så oväntat egentligen kanske.

M och KD verkar vara partier för de som inte vet något (eller inte kan ta ställning till något) om de viktiga politiska frågor och som samtidigt anser frågorna vara oviktiga.
Gör man testet ovan och kryssar i "Vet ej" och "inte så viktigt" på alla frågor får man mest partitillhörighet med just M och KD.
Men...det förvånar nog inte så många.

måndag 18 maj 2009

Min insändare

Svar på Per-Rim juniors insändare från 8/5
Per-Rim junior anser att ett barn behöver både en mor och en far för att få en harmonisk uppväxt och använder det som argument mot att homosexuella ska få adoptera barn.
Indirekt förkastar han samtidigt flera andra barns uppväxt. Det finns barn som aldrig haft kontakt med sin ena förälder, exempelvis genom skilsmässor eller dödsfall, och som kanske inte heller haft en person i livet som tagit den saknade förälderns plats. Det finns kvinnor
och män som frivilligt lever utan partner men som ändå har barn. Jag är helt säker på att de flesta barn i den situationen har haft en helt underbar och harmonisk uppväxt.

Samtidigt finns det många barn som lever med båda sina föräldrar och har en alldeles helvetisk uppväxt. Det finns inget som säger att ett barn mår bättre av att leva med föräldrar
av olika kön än det skulle göra med två föräldrar av samma kön. Att ett barn älskas av sina föräldrar är viktigare för barnets möjlighet till en lycklig och harmonisk uppväxt än vilket kön föräldrarna har.

Jag ser det som en självklarhet att homosexuella ska ha lika stor rätt att få vara föräldrar som alla andra. Om sedan folk som känner likadant som Per-Rim junior krossar sina fördomar och inte för dem vidare till sina egna barn så finns ingen anledning att tro att ett barn kommer
att mobbas för sina föräldrars könstillhörighets skull.

Mårten Wedebrand (S)

Hänt sedan sist

Nu känner jag att jag äntligen har lite tid att uppdatera bloggen igen. Vad har då hänt sedan sist? En hel del känns det som, både politiskt och privat.

Politiskt har vi i nämnden tagit beslut om framtiden för förskolan i Ekolsund och tyvärr blev det ett felaktigt beslut. Som vanligt gick majoriteten i skolchefens ledband utan att visa på några bra orsaker till det. Tråkigt men förhoppningsvis kommer i majoritet snart och då får det bli bättre beslut på alla håll.

Det är val till EU-palamentet snart och vi i S i Enköping har ju en kandidat, Nr 26 - Sven Jansson, och även om chansen att han kommer in är liten så är det kul och viktigt att hjälpa till med valarbetet. Kanske lär jag mig lite inför nästa års val också. Är ju så pass ny i politiken att jag ännu inte varit med om något val.
I lördags var vi på Romberga torg och på lördag är Sven och Helena på Lillsidan. Sedan är det tänkt att alterneras och även om det är "EU-val" snart så är det bra att synas ute även inför valet 2010.

Jag hade en insändare publicerad i EP i lördags. Lägger ut hela i nästa inlägg på bloggen. Jag svarade på en annan insändare som kom med konstiga tankar i ett försök att förklara att han var emot adoptionsrätt för homosexuella. Hans retorik påminde väldigt mycket om både Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas (även om SD använder den mot muslimer);
"Jag har inget emot XXXX, men....."
Både KD och SD är vidriga i mycket av sin människosyn och jag hoppas innerligt att vi slipper båda inom politiken efter nästa val.


Personligt då?
Jag har som sagt fyllt 40. Känner mig definitivt inte som 40-åring men samtidigt vet jag inte hur en 40-åring ska känna så jag kanske ändå känner mig som en?!
I present fick jag en Wii-spelkonsoll med tillhörande Wii-fit. En underbar liten grej som gör träning kul och den fungerar verkligen. Så nu tränar jag varje dag och hoppas tappa lite i vikt någongång framöver :)

Jag har ofta åkt till Stockholm på lördagmorgonar och lyssnar då på P4 för att få trafikrapporter. Då är det "Ring så spelar vi" och att jag gillar det kanske är ett tecken på att jag börjar bli gammal? Fast egentligen är det barndomsminnen som kommer fram då jag hör programmet. Mina föräldrar lyssnade alltid på det och på lördagar åt vi oftast frukost tillsammans hela familjen med radion på i bakgrunden. Nybakta frallor och choklad fick vi inte precis varje lördag men det är den känslan jag får av att lyssna på programmet. Tyvärr är det för lite prat med de som ringer in numera men det är ett avkopplande sätt att börja en lördag.
Som lyssnare kanman även skicka in frågor som kan komma med i programmet och självklart gjorde jag ett par frågor som jag mailade in. Redan på lördagen samma vecka lästes en av mina frågor upp och den som ringde in (och valde fråga 7) klarade av den och vann. Kul att den kom med och i samband med det läste de upp mitt namn i radion. Jag hörde det inte själv (har bara hört det på SR:s hemsida i efterskott) men många av mina föräldrars bekanta har hört av sig efter att ha hört mitt namn på radion :)


En liten sista sak vill jag tipsa om. En sak som tagit upp mycket av min tid den senaste tiden.
Förut hade vi alla i Enköping tillgång till Encyclopedica Britannica via bibliotekets hemsida. Det har vi tyvärr inte längre. Själv tycker jag att kommunen skulle kunna bekosta att alla kommuninvånare fick tillgång till NE, men det lär vara svårt att få i Enköping.
Men... nu hittade jag en annan sak. Vi har tillgång till Naxos music library http://enkoping.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp
Över 32000 skivor kan man lyssna på och mycket är klassiskt och jazz (vilket jag gillar) men även en hel del pop, rock, muskal mm mm finns. Helt gratis och med bra kvalitet. Rekommenderas till alla.
Via bibliotekets hemsida kan man även låna E-böcker och lyssna på talböcker. Inte riktigt min "cup of tea", men ändå en bra tjänst.

onsdag 13 maj 2009

Mycket ett tag

Jag har inte uppdaterat bloggen på ett tag, men var lugna...det kommer mera :)

Jag har fyllt 40 och haft fest som tagit en del tid i planering. Dessutom har det varit fullt av möten på alla håll. Efter helgen blir det lite lugnare och jag har en hel del jag vill skriva om :)