lördag 26 juli 2008

Biltullar

Jag är emot biltullar/trängselskatt så som de nu är utfärdade i Stockholm. De infördes för miljöns skull. Trängseln skulle minska i Stockholm, vilket skulle ge mindre köer = mindre avgaser.
Men sedan Stockholm och Sverige fått nytt styre så är det inte miljön man tänker på utan på att få in pengar. Man har gett bilister som skaffat miljöbil en morot genom att de skulle få slippa biltullarna. MEN, idag står det i tidningarna att staten förlorar 50 miljoner/år pga att miljöbilarna slipper biltullar. Därför funderar regeringen på att slopa undantaget för miljöbilarna.

Vad är det för idiotisk tanke. Det förloras inga 50 miljoner pga miljöbilarna. Det tjänas en massa på andra bilister som betalar biltullar och miljön tjänar enormt mycket på att folk byter till miljöbilar. Tar man bort undantaget för miljöbilarna så kommer intresset för införskaffande av miljöbil att minska markant i Stockholmsområdet. Många företag har skaffat sig miljöbilar för att slippa tullen men varför ska de bry sig om det ändå kostar pengar att åka ut och in ur Stockholm!?

Men med alla fördelar regeringen ger de rika genom sänkta skatter så saknas väl pengar och då ser man ett sätt att få in några fjuttiga miljoner till... på miljöns bekostnad.

Inga kommentarer: