söndag 9 augusti 2009

Pride - Glädje, kärlek och glädje

En av sommarens höjdpunkter är att se på Pridetåget i Augusti. Det är så mycket färg, glädje och kärlek blandat med allvar. Man blir helt enkelt glad av att titta.
Allvaret i år var bl.a. de som gick i svarta kläder och igentejpade munnar bärandes på en kista och plakat där det stod "Marching for those who can´t"
Spontana applåder hördes då den delen av tåget passerade. Tycker det är fruktansvärt att det fortfarande finns så många länder där homosexualitet är förbjudet och t.o.m. kan straffas med döden. Kärlek är kärlek är kärlek är kärlek, oavsett kön och sexuell läggning.

Men vi har ju tyvärr ett riksdagsparti med de tendenserna även i detta land. Alla riksdagspartier (och en hel del som inte sitter i riksdagen) är alltid med i Prideparaden. Förutom ett parti. Ett parti som säger sig ha ett kärleksbudskap men som har en illa dold människohatande sida. Man försöker dölja sitt hat och sin homofobi genom att säga att man "värnar om familjen". Ni anar inte hur mycket Kd äcklar mig och jag kan inte förstå hur vettiga människor kan rösta på dem. Sd hatar folk pga deras etniska bakgrund och religion mm medan Kd hatar folk med "fel" sexualitet. Vidrigt!

Kul att se att det var vi som återigen hade störst uppslutning av partierna. Denna gång gick S tillsammans med V och Mp. Mona (med ena armen i mitella!?) och Lars Ohly längst fram, men jag såg inget av Mp:s språkrör (fast de kanske var med och jag missade dem?)

Ett par enormt roliga timmar i solen är ju aldrig fel och har ni inte sett Prideparaden så ta er dit nästa sommar. Det är verkligen en sak som man blir glad av att se.

Inga kommentarer: