tisdag 20 oktober 2009

Behövs ny arena för 127 åskådare?

Nu när ESK åkt ur div 1 undrar jag om det behövs en ny Enavallen. Behöver vi stora läktare för att rymma 127 åskådare (eller hur få det nu blir som bryr sig om div 2 fotboll). Brådskan att skrota gamla Enavallen måste väl bli mindre nu då det kommer dröja många år innan Enköping har ett lag i Superettan eller liknande.

En del hävdar att en stad som Enköping ska ha ett lag i Superettan. Men varför ska en liten håla utan större fotbollstradition ha det? Åtvidaberg och Mjällby är små orter som just tagit sig till Allsvenskan men där finns en enorm fotbollstradition som Enköping saknar. Västerås (och troligen Uppsala nästa år) har lag i Div 1, Eskilstuna, Linköping har sina bästa lag i Div 2 och städer som Umeå har inget lag (på herrsidan) högre än div 1. Så varför ska en liten stad som Enköping ha lag högre upp? Div 2 är rätt nivå för en stad som Enköping och jag tror att vi kanske aldrig mer får Superettefotboll i staden. Se på hur svårt VSK har att ta sig upp från div 1 och det finns inget som säger att Enköping ska lyckas bättre. Jag tror inte man tar sig upp till div 1 på några år. Man slipper åtminstone Dalkurd i div 2 nästa år (då hade man varit chanslösa som alla andra var i div 2 norra Svealand, där ESK troligen hamnar) men lag som Frej (från Täby) mfl. kommer bli tuffa för ett ESKdekis.

Jag måste dock erkänna att jag känner enorm skadeglädje över att ESK är i fritt fall. Som gammal EIS:are (stadens andralag i fotboll) så har man genom åren missgynnats gentemot ESK då det gäller allt och det är skönt att ESK nu tagits ner ett par pinnhål. Tyvärr fick EIS inte chansen att ta sig upp till div 3 denna säsong men det kanske inte dröjer länge innan de båda spelar i samma serie igen!? Då kan vi behöva en ny arena för då kanske det kommer 500 pers för att se derbyna?!

Inga kommentarer: