onsdag 9 november 2011

Valfrihet eller nää...

Jag tillbringar en del tid i Täby då jag har bekanta där och jag gillar Täby. Stort fint centrum, fin natur (kallas ju Staden på landet), en hel del fornminnen etc. Men en sak gillar jag inte.... Täby styrs av moderaterna. Efter förra valet hade de egen majoritet och det intressanta då var att FP bildade egen opposition mot M (och deras knähund KD). Nu behöver M hjälp av andra i alliansen för att få majoritet men inget har ju förändrats för det. Det är ett av Sveriges blåaste tillhåll och jag fattar inte vad invånarna tänker på. Tydligen är för många av dem alltför kåta på sänkta skatter och framförallt att de slapp fastighetsskatter. Men i övrigt bidrar ett M-styrt samhälle inte med något gott.

Nu ska kommunen sluta att erbjuda hemtjänst. För att spara pengar (för liksom i Enköping kan man ju inte tänka sig att höja skatten för att ge invånarna en bättre kommun att leva i) så ska all hemtjänst privatiseras. 20% av hemtjänstbehovet i Täby står kommunen för idag medan resten är fördelat på över 30 olika bolag. Kommunstyrelsens ordförande anser inte att de 240 som idag har kommunal hemtjänst drabbas särskilt hårt. "Det blir en annan leverantör men ingen skillnad i service" säger han. Hmm..
Dessutom kan upp till 80 kommunalt anställda sägas upp. Anställda som de som behöver hemtjänst litar på och tycker gör ett bra jobb. Helt sjukt.

Oppositionsrådet Conny Fogelströms kommentar i tidningen Mitti gillar jag:
"Alliansen pratar om valfrihet. Uppenbarligen omfattar det inte dm som vill ha hemtjänst i kommunal regi" :)

Att vård (och skolor) ska drivas av vinsdrivande företag är vansinnigt och jag hoppas verkligen det är något vi i S ändrar på då vi återfår makten.

1 kommentar:

Anonym sa...

I Enköping har M knähundar från C i alla nämnder tycker jag det verkar. C har väl blåst sina väljare på egen politik under hela året!
F.d väljare