lördag 23 augusti 2014

Alliansens hån mot Rombergaborna

Jag hade en insändare i EP förra veckan. Tänkte lägga ut den även här ifall någon missat den. Jag hade en förhoppning om att B-Å Gelin skulle kunna ge ett svar men han ids väl inte, han har j aldrig tidigare visat intresse för Romberga. Läste på Facebook igår att det tydligen var en lokal KD-politiker (inget namn stod men de är ju inte så många) så gav negativa kommentarer om Romberga i ett annat sammanhang. Ska kolla vidare vad det handlade om.
Det är bara så typiskt för alliansnissarna att tycka att Romberga är en cancersvulst. De kanske borde ta sig hit någongång och se att det finns villor, radhus, höghus, låghus, bostadsrätter, hyresrätter, lägenheter för gamla, lägenheter för unga. Vi har den vackra fickparken Blommans park och närhet till otroligt mysiga Fagerskogen. Romberga är en av de mer levande stadsdelarna. Folk är ute och går, sitter på gårdarna och pratar och fikar, arbetar i sina trädgårdar, umgås. Det finns många barn och om bara kommunen någongång får ändan ur vagnen och bygger klart lekplatser och andra ställen där de kan vara så blir Romberga ännu bättre.

Här är min insändare;


När kommunen beslutade sig för att göra sig av med Romberga IP så stod både Bengt-Åke Gelin (M) och den centerpartiske ordföranden i Upplevelsenämnden, Mona Örjes, i kommunfullmäktige och lovade att det skulle ordnas en ersättningsplan i Romberga.

Åren gick och inget hände. Sent i våras skapade man dock en ersättningsplan. Det sade åtminstone Gelin i Kommunfullmäktige då miljöpartisten Susanna Hedman ställde frågan till honom. Jag tror inte jag var den enda Rombergabo som inte hade en aning om att planen finns eller var den är belägen. Det var inte kommunens jobb att informera om att det ordnats en ny plan, sade Gelin. Det hördes att han själv inte hade en aning om var den fanns och besökt den hade han inte gjort.

Under en promenad i mitt närområde lyckades jag dock lokalisera den och jag vill uppmana alla, inte bara Rombergabor, att besöka denna nya idrottsplan. Då får ni se alliansens senaste hån mot de boende i Romberga.

Den sk.planen består av ett litet fotbollsmål på en stubbåker som inte är mycket större än målet som står på den."Planen" är så ojämn att det är enklare att vricka foten på den än att slå en rak passning. Dessutom så är "planen" på två sidor omgärdad av ett stort dike. Det är bedrövligt att Gelin på allvar verkar tycka att han och hans allianskamrater gjort rätt för sig.

Det är definitivt inte en plats för spontanidrott och lek och glädje, det är en potatisåker.

Som oppositionspolitker boendes i Romberga borde jag inte vara förvånad. Under de år jag bott i Romberga så har inga politiker från den nuvarande alliansen varit det minsta intresserade av Romberga. Jag tror de flesta av dem inte ens har varit här, om det inte varit för att äta snabbmat eller ragga väljare någon gång vart fjärde år.

Romberga är den bortglömda stadsdelen hos allianspartierna som nu styr Enköping. De bryr sig helt enklet inte om oss som bor här. Bristen på respekt för Rombergaborna visade FP även inför förra valet då man istället för att vilja bygga lekplatser i Romberga sade att barnen kunde leka på gatan, "Reclaim the streets" kallade man det.

Det är dags att Enköping börjar styras av partier och politiker som bryr sig om alla stadsdelar och ser Romberga för vad det är; En mycket trevlig stadsdel med många barn och ungdomar och stor variation vad det gäller bostadsformer och boende. Det måste bli slut på alliansen tokigheter och brist på respekt för medborgarna.

Inga kommentarer: