måndag 8 december 2014

Extraval

Jaha, så då blir det Extraval i mars. Jag tror själv det är en taktisk miss av Löfven att utlysa extraval. De enda som egentligen har att tjäna på det är SD och i viss mån C och M. Enda förhoppningen är att Kd kan åka ur, men de får väl en bunt stödröster. Jag ställer mig även lite undrande till vad Fi:s bästa taktik är. Ska de deltaga och ta 3% röster som annars kanske hamnat på ett vänsterparti eller ska de stå över och stödja exempelvis V och få sina väljare att lägga sin röst på dem istället för att stärka chanserna att de som Fi verkar för kommer att få det bättre!? För inte kan väl Fi komma in i Riksdagen!?

Men blir det ens Extraval? Eller tar något alliansparti sitt förnuft tillfånga och vänder sig till S för att bli samarbetspartner. Så kan Löfven hoppa av och nybilda en regering med S, MP, V och något fd alliansparti och då få igenom sin politik. Det vore ju bra men alliansen är sså tjuriga och griniga nu då de förlorat valet att de hellre förstör för Sverige och svenskarna än att vilja blockera bort SD:s inflytande.

Skapa inte en ny valrörelse så tätt inpå den förra ännu mer politikerförakt och ointresse. Jag tippar att valdeltagandet i mars kan bli rekordlågt, något som SD kan tjäna på. Det gäller att få ut väljarna igen men att bombarderas med dörrknackare, reklam på TV och i tidningar, alla dessa menlösa valaffischer mm kommer göra att normalsvensken kommer att kräkas på allt som har med politik att göra.

Jag ser att vissa ledarskribenter som är långt till höger skriker efter att Alliansen ska få fram en missstroendevotering mot Löfven. Nu vet jag inte om skribenterna (bl.a. SvD och Enköpingsposten, somn iofs verkar ha tagit alla sina tankar från just SvD:S ledare) är blåsta, rabiata högernissar som inte  tänker eller om de bara vill hetsa upp högerpöbeln. Jag tror det sistnämnda för massa högernissar har hakat på det som stått i ledarna och gapar ut deras budskap i sociala medier.

Men.. för att fälla regeringen i en misstroendevotering krävs 175 röster. Alliansen är inte i näheten och behöver hjälp. V och Mp lär inte vilja fälla regeringen, så då återstår det för M att återigen hämsta stöd från sina rasistpolare i SD. Fast varför skulle SD vilja fälla regeringen? Det är inte så att de röstade på alliansbudgeten för att de älskar den utan för att de ville fälla regeringens, som gav för mycket till invandring. Men det gör alliansbudgeten också, så SD vill ju inte ha M som landets ledare heller. De vill ju bara förstöra för att visa den lilla makt de har. SD har även gått fram i opinionsundersökningar sedan valet och nu då 25 av alla alliansväljare helt plötsligt ger sitt stöd till och älskar SD så lär SD öka sina mandat i marsvalet. Så självklart vill SD ha extraval och kanske få ännu fler chanser att sätta sig på tvären.

Alliansen har då inget för att begära misstroendevotering utan förlorar snarare sitt egna ansikte och visar vilka dåliga förlorare och grinsillar de är, vilket kan komma att kosta dem röster i Extravalet.

Hur det än blir så är det dags att ALLA partier kavlar upp ärmarna, släpper på prestigen och samarbetar för att inte SD ska fortsätta sätta sig på tvären.
S-anhängare försöker måla upp allianspolitikerna som de som inte vill något och Alliansens anhängare gör tvärtom. jag tror alla får släppa lite på sina favoritområden och se till att samarbete fungerar. Kill your darlings.
Mp får släppa idiotidén att inte bygga kringled runt Stockholm, S får ta bort den nya beskattningen på pensionärsjobb (som änså ingen förstår. det är inte pensionären själv som drababs, men det verkar ingen fatta). M får låta det bli skattesänkningar för de som har det sämst och lyssnna på regeringens tanka om socialförsäkringen, FP får inse att skolan misslyckats under alliansstyret och släppa in andras mer vettiga idéer i sitt tänk osv.

Vi väljare har gett våra politiker mandat att föra sin politik för ett bättre Sverige, men samtidigt så har vi inte gett politiker mandat att bete sig som barnen i sandlådan (som någon i Enköping brukar skriva insändare om då det gäller lokal politik). En klar majoritet av svenskarna vill INTE att SD ska ha någon makt alls, då ä det de andra 7 partiernas uppdrag att se till att så sker.

Sluta kalla SD för massa fula namn. Det gör dem bara till martyrer i mångas ögon.

Jag måste till slut ge Rolf Carlsson i S i Enköping en eloge. Jag kom tidigt till förra Kommunfullmäktige och såg när Rolf (som ordförande i KF) gick fram till och talade med SD-politikerna och välkomnade dem till KF, precis som han gjorde med de andra nya ledamöterna från bl.a. NE. Det roliga var att SD-folket såg så förvånade ut. Det verkade som de förberett sig på att ingen skulle vilja ta i dem, inte end med använt toapapper. men så gick Rolf fram och hälsade, vilket tog bort en del av SD:s martyrskapande möjlighet.
Dessutom är alla politiker, oavsett politisk tillhörighet, människor och bara för att man tycker annorlunda och, i mångas ögon, fel, så ska man iaf behandlas på ett bra sätt i politikens rum.

Inga kommentarer: