tisdag 9 december 2008

Samarbetet

Jag vet inte vad jag ska tycka om samarbetet mellan s, v och mp. Jag måste fundera lite och diskutera lite för att eventuellt känna mig säker på att det är en bra sak. Som stående ganska långt till vänster inom Socialdemokratin så är jag iaf glad över att vi ska samarbeta mer med Vänsterpartiet. Flörten med mp är jag inte lika säker på om jag gillar men den behövdesväl för att de inte skulle gå längre åt höger inför nästa val.

Vänstern tror jag tjänar mest på samarbetet även om de får lägga ner vissa saker, som utträde ur EU mm. Samma dag som samarbetet presenterades så fick de även fina opinionssiffror, så Orly hade en bra dag kan jag tänka mig.
Mest glädjande med opinionssiffrorna är inte bara att oppositionen drar ifrån igen utan att Sd:s stöd sjönk. Dessutom ligger kd under gränsen och C balanserar på den. Centern lär rycka upp sig men kd har legat under i de flesta undersökningar ett tag. Är läget lika inför valet 2010 lär de väl ev. få en del stödröster från sina närmsta vänner i moderaterna. Men IMO skulle det bli klart bättre politiskt klimat i Sverige om vi slapp bakåtsträvarna kd i riksdagen.

Förhoppningsvis gäller folks sympatier för partierna även här i Enköping, men jag hoppas att vi i S inte bestämmer oss för ev. samarbetspartier kommunalt än på ett tag.

Inga kommentarer: