lördag 3 januari 2009

Gott nytt 2009

Gott nytt år på er. Jag hoppas verkligen att 2009 blir bättre än 2008.

Jag har varit dålig på att uppdatera och det har sina orsaker. Det har hänt en hel del runt mig privat som gör att orken inte riktigt räckt till. Dessutom lade jag mycket energi på en del frågor till årets sista nämndmöte. Men tyvärr var ordförande och många andra mer intresserade av den gröt vi skulle bjudas på efteråt än de var intresserade av att diskutera politik och skola på nämndsammanträdet.

Dessutom har jag fått sjukersättning och väntar nu på besked om bostadstillägg. Att det är positivt för mig att få sjukersättning efter 5 års sjukskrivning låter kanske fel i visas öron. Hur kan det vara bättre att vara "sjukpensionär"? Numera finns ju inte tidsbegränsad sjukersättning, vilket gjorde att jag fick söka fr.o.m. juni innan de nya reglerna trädde i kraft men pga långa handläggningstider mm så är det från i år som jag får sjukersättning. Att det för mig är bättre att få sjukersättning än sjukpenning beror på den värdelösa regering vi har i detta land. De förstår sig inte på att folk kan vara sjuka och ser ner på alla som inte klarar av att jobba. Detta har gjort att jag sedan valet förlorat över 1000:- i sjukpenning per månad. Med tanke på att löner höjts för arbetare (numera får man som sjuk inte heller räkna upp sin Sjukpenninggrundande inkomst efter hur löner höjs) och att deras skatter sänkts så innebär det att jag jämfört med en arbetare som hade samma lön innan skatt som jag hade sjukpenning då jag blev sjuk numera har 4-5000:- mindre per månad. Straffa de sjuka är Moderaternas motto. Sjukersättningsnivåerna har de inte sänkt så jag kommer faktiskt få mer över per månad nu. Dessutom är det lättare att arbetsträna men sjukersättning, vilket förhoppningsvis leder till att jag framöver kan testa på arbetslivet igen och se hur jag reagerar och fungerar.
Detta har iaf tagit mycket kraft och energi att få då Försäkringskassan inte alltid har koll på sina egna regler och verkligen inte är tillmötesgående.

En annan sak som gjorde slutet på året jobbigt är renoveringen av mitt hus i Romberga. Fasaderna rasar av höghusen i Romberga och mitt hus är det första de renoverar. Det har inneburit mycket borrande och oljud från 7.30 varje morgon och sömnen har påverkats rejält. Jag har dessutom märkt att de idioter som håller på med fasadrenoveringen har borrat ett hål rakt genom väggen in till det rum jag sitter i nu. Jag har ett borrhål bakom elementet, inte konstigt att det varit så kallt i lägenheten i vinter. Jag fattar inte hur de lyckas. EHB är förvisso en skitvärd och som alla andra verkar de hyra in de billigaste och mest inkompetenta byggfirmor de kan. Jag har haft kontakter med hyresgästföreningen om nedsättning av hyra pga störningarna samt att alla fönster varit och är täckta pga deras jäkla byggställning. Ingen idé att pynta denna jul, precis.

Allt detta samt smällen jag råkade ut för av en bilist (se tidigare inlägg) ledde till att 2008 slutade riktigt dåligt och energitömmande.
Nu hoppas jag att 2009 blir bättre och ger mig mer energi till att jobba med min sjukdom, till politiken och till att skriva mer på bloggen. Mindre än 2 år till val och med tanke på hur illa landet och Enköping sköts just nu så känns det riktigt spännande att vara Socialdemokrat.
Här i Enköping ska vi välja nytt kommunalråd i s och jag är med i valberedningen, vilket är ett mycket spännande uppdrag.

Ha ett gott 2009!!

Inga kommentarer: