fredag 30 januari 2009

Regeringen har inte en aning...

Det märks att regeringen inte har en aning om vad de håller på med och att idéerna (både bra och dåliga) är slut redan efter 2 år.

I veckan besvarade Socialförsäkringsminister Pehrsson kritiken mot Försäkringskassan med kritik mot förra regeringen. Hon sa att det var vi (inte jag då eftersom jag gick med i partiet efter maktbytet :) ) som dragit ner på FK och gjort att folk nu får vänta länge på pengar och på att ärenden behandlas. Om regeringen redan innan valet ansåg att den förra regeringen skapat en ohållbar situation så har man verkligen inte visat att man vill förbättra den. Istället har man dragit in på kontor och personal, man har försämrat sjukförsäkringen så att oroligheten ökat hos sjuka mfl. och därmed har trycket på FK:s personal ökat. Att personalen tvingas ta beslut som strider mot sunda förnuftet har även ökat hoten och bråket på dem eftersom sjuka med desperation ser en framtid hos socialen istället för att få den sjukförsäkringshjälp de behöver. Nya regler innebär även många många arebtstimmar för personalen att lära sig nya system och regler. Så, som ni ser.... regeringen har ju verkligen gjort sitt för att förbättra för Försäkringskassans personal, eller hur.


Idag hörde jag dessutom skolminister Björklund på radion angående en rapport om att kunskapen bland skolelever sjunker. Tro det eller ej... det var förra regeringens fel (enl. Björklund alltså). "Vi", sa han och menade han och de andra inkompetenta i regeringen, "visste om att det var kris i skolan och att s blundade för detta. Nu har skolverkets rapport gett oss rätt i det" (OBS! inget exakt citat. Men det var det han sa fast på annat sätt). Han har förvisso kritiserats tidigare om sina uttalanden om hur krisigt det är i skolan men om han verkligen tyckt det så har ändå inget hänt.
Då måste jag som skolpolitiker ställa mig frågan; Om nuvarande regering redan "visste" om detta varför har de då inte gjort något åt det?? Resultaten har ju försämrats även under deras mandatperiod. Svenska folket (iaf en liten del) sägs få mer i lönekuvertet fr.o.m. denna månad och det beror ju (enl. statsminister och hans kumpan Borg) på regeringens politik. Borde inte då en annan skolpolitik också ha kunnats uppvisa?
Vad har man då gjort för att förbättra skolresultaten?? Inte ett dugg, mindre pengar bl.a. genom sänkta skatter, fler friskolor (där vi politiker saknar insyn) och jobbigare förhållanden i skolan är allt de åstadkommit.


Regeringen har gett upp. Nu skylls allt negativt på förra regeringen. Detta hoppas jag vi kommer trycka hårt på i valarbetet och jag hoppas väljarna genomskådar de nuvarande regeringspartierna som sakta men säkert förstör det bra vi haft och har i Sverige.

Inga kommentarer: