måndag 18 maj 2009

Hänt sedan sist

Nu känner jag att jag äntligen har lite tid att uppdatera bloggen igen. Vad har då hänt sedan sist? En hel del känns det som, både politiskt och privat.

Politiskt har vi i nämnden tagit beslut om framtiden för förskolan i Ekolsund och tyvärr blev det ett felaktigt beslut. Som vanligt gick majoriteten i skolchefens ledband utan att visa på några bra orsaker till det. Tråkigt men förhoppningsvis kommer i majoritet snart och då får det bli bättre beslut på alla håll.

Det är val till EU-palamentet snart och vi i S i Enköping har ju en kandidat, Nr 26 - Sven Jansson, och även om chansen att han kommer in är liten så är det kul och viktigt att hjälpa till med valarbetet. Kanske lär jag mig lite inför nästa års val också. Är ju så pass ny i politiken att jag ännu inte varit med om något val.
I lördags var vi på Romberga torg och på lördag är Sven och Helena på Lillsidan. Sedan är det tänkt att alterneras och även om det är "EU-val" snart så är det bra att synas ute även inför valet 2010.

Jag hade en insändare publicerad i EP i lördags. Lägger ut hela i nästa inlägg på bloggen. Jag svarade på en annan insändare som kom med konstiga tankar i ett försök att förklara att han var emot adoptionsrätt för homosexuella. Hans retorik påminde väldigt mycket om både Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas (även om SD använder den mot muslimer);
"Jag har inget emot XXXX, men....."
Både KD och SD är vidriga i mycket av sin människosyn och jag hoppas innerligt att vi slipper båda inom politiken efter nästa val.


Personligt då?
Jag har som sagt fyllt 40. Känner mig definitivt inte som 40-åring men samtidigt vet jag inte hur en 40-åring ska känna så jag kanske ändå känner mig som en?!
I present fick jag en Wii-spelkonsoll med tillhörande Wii-fit. En underbar liten grej som gör träning kul och den fungerar verkligen. Så nu tränar jag varje dag och hoppas tappa lite i vikt någongång framöver :)

Jag har ofta åkt till Stockholm på lördagmorgonar och lyssnar då på P4 för att få trafikrapporter. Då är det "Ring så spelar vi" och att jag gillar det kanske är ett tecken på att jag börjar bli gammal? Fast egentligen är det barndomsminnen som kommer fram då jag hör programmet. Mina föräldrar lyssnade alltid på det och på lördagar åt vi oftast frukost tillsammans hela familjen med radion på i bakgrunden. Nybakta frallor och choklad fick vi inte precis varje lördag men det är den känslan jag får av att lyssna på programmet. Tyvärr är det för lite prat med de som ringer in numera men det är ett avkopplande sätt att börja en lördag.
Som lyssnare kanman även skicka in frågor som kan komma med i programmet och självklart gjorde jag ett par frågor som jag mailade in. Redan på lördagen samma vecka lästes en av mina frågor upp och den som ringde in (och valde fråga 7) klarade av den och vann. Kul att den kom med och i samband med det läste de upp mitt namn i radion. Jag hörde det inte själv (har bara hört det på SR:s hemsida i efterskott) men många av mina föräldrars bekanta har hört av sig efter att ha hört mitt namn på radion :)


En liten sista sak vill jag tipsa om. En sak som tagit upp mycket av min tid den senaste tiden.
Förut hade vi alla i Enköping tillgång till Encyclopedica Britannica via bibliotekets hemsida. Det har vi tyvärr inte längre. Själv tycker jag att kommunen skulle kunna bekosta att alla kommuninvånare fick tillgång till NE, men det lär vara svårt att få i Enköping.
Men... nu hittade jag en annan sak. Vi har tillgång till Naxos music library http://enkoping.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp
Över 32000 skivor kan man lyssna på och mycket är klassiskt och jazz (vilket jag gillar) men även en hel del pop, rock, muskal mm mm finns. Helt gratis och med bra kvalitet. Rekommenderas till alla.
Via bibliotekets hemsida kan man även låna E-böcker och lyssna på talböcker. Inte riktigt min "cup of tea", men ändå en bra tjänst.

Inga kommentarer: