måndag 1 mars 2010

Så fort tiden går

24 år sedan idag vaknade Sverige till det fruktansvärda beskedet att Palme mördats. Så fort tiden går. Mördaren blev fast, dömdes men friades senare men IMO råder inga tveksamheter om att Christer Pettersson var mördaren.

Hemsk dag som jag hoppas vi får slippa liknande av framöver.

1 kommentar:

Anonym sa...

Datumet när Sverige miste sin oskuld.
Det finns ju en hel del teorier, det är rätt faschinerande att dyka ner i allt, man kan ju slå fast att Palme hade en hel del fiender där ute. Teorin om att det var Christer som gjorde det men att det var ett misstag, att det egentligen var Sigge Cedergren som han skulle släcka o helt enkelt tog fel på person, den kan ju förvisso stämma men det märkliga i den teorin är ju att Christer inte använde skjutvapen när han begick sina brott. Men det var aldrig nån som frågade Christer i utredningen om det var en förväxling.

En del andra märkliga saker är att man har satt span på Cedergren den här kvällen, det är flera poliser i området, en patrull sitter bara 20 meter från mordplatsen. O man har planerat att sitta kvar på sin post till 02.00, men av någon anledning så avbryter man span runt 22.30 tiden, alltså 50 minuter innan mordet, o man kan fråga sig varför.
Kan det vara så att knarkspan hade kopplingar till den undre världen? Man visste att nån skulle släcka Cedergren den här kvällen, därför avbröt man o drog sig tillbaka.
Hade man istället stannat kvar som planerat så hade förmodligen mordet blivit avblåst o Palme hade levt.

Andra teorier blandar in CIA i mordet, att George W Bush den äldre skulle ha beordrat mordet på Palme eftersom Palme tänkte avslöja USA´s vapenhandel med Iran.

Ja det finns som sagt var gott om olika teorier kring vem/vilka som utförde mordet, o sanningen lär väl tyvärr aldrig komma fram.