onsdag 31 augusti 2011

religionen fördummar


Religion är något helt vansinnigt knäppt. Folk hatar andra pga vilken gud de tillber eller vilken religion de påstår sig följa. Religionen har även skapat många orättvisor mellan könen mm.


Påven besökte Madrid för någon vecka sedan och religionstokerierna tog nya höjder. Folk vallfärdade från hela världen och det pratades i flera veckor om det på Tv i Spanien, både före och efter besöket. Jag är inte så insatt i katolska kyrkan men jag kan inte förstå varför påven behandlas och ses på som om han vore en stor stjärna. Vad har han åstadkommit i livet mer än varit aktiv inom kyrkan hela livet och när han blir så gammal att han nästan trillar av pinn så väljs han till påve. I Madrid susade han förbi de väntande massorna, som stått i timmar längs gatorna, snabbare än vad Viktoria gjorde med sin man på bröllopsdagen. De fick se påven, som satt bakom skottsäkert glas i sin bil, under några få sekunder. På TV kunde vi sedan se att unga påvefans blev helt hysteriska och grät och skrek. De betedde sig som fansen gjorde under Beatles storhetstid. Skrämmande.


TV direktsände allt med påven (förutom då han satt på toa, om nu påvar blir bajsnödiga?! Kanske tar gud hand om sådant?). Man direktsände från hans ankomst och från hans avfärd. Sjukt att en person inom en religion idoliseras så.
 

Katolicismen är dessutom en av de mest skadliga religionerna. Förbudet mot preventivmedel har gett många oönskade graviditeter  som sedan inte fått avbrytas då man är emot abort. Aborter sker ändå men antingen olagliga sådana som kan skada mamman eller så sker det mot övriga familjens vilja med skadade relationer som följd.

Dessutom så har katolska kyrkan bidragit till spridningen av AIDS genom att förbjuda kondomer. Hur kan några som påstår sig vara människoälskande inte göra allt för att stoppa denna vidriga sjukdom?

Många unga har dessutom fått sitt liv förstört för att deras präster varit pedofilsvin och utsatt barn för övergrepp. Något är fel i vilken organisation eller förening som helst om så många utvecklar en sådan sjuk läggning.
 

 Ids inte tala om det mer. Jag tror alla ni som läser min blogg vet mina känslor för religion. Politiskt är det kanske inte så smart att vara så negativt mot något som religion. Jag har egentligen inget emot att folk tror på religioner. Lika lite som jag har emot att folk är ”trekkies” (ni vet, sådana som kan allt om Start Trek och dyrkar serien och filmerna och lägger all tid och pengar på att åka runt på mässor mm mm som har med star Trek att göra) eller folk som följer sina favoritlag slaviskt. Så länge folk mår bra av det de gör och tror på så är det bara bra. Att vissa behöver stöd från en ”gud” eller liknande för att klara livet är inte värre än att vissa behöver stöd från sjukvården eller från vänner eller annat. Så länge det inte går för långt så att man skadar andra, eller sig själv, så kan man få tro eller göra vad man vill.

Däremot ska inte massa energi, tid och pengar läggas på religion från samhällets sida. Religionen har fått för stort utrymme och det är helt oförklarligt.
 

Angående det jag ovan skrev om pedofilerna inom katolska kyrkan så var det roligaste på spansk TV om rapporteringen av påvens besök det som en kanal gjort. Man hade satt ihop en del av de värsta tokerierna och visade även då påven passerade folket på gatorna i sin bil. Till denna sekvens hade man lagt ”Another brick in the Wall” av Pink Floyd och den delen av sången de använde var då de sjunger ”teacher, leave those kids alone” J

Inga kommentarer: