måndag 14 september 2009

Regeringen snor från S

Det blev inget torg för mig i lördags. Är förkyld och snorig.

Apropå snor... så är det just det som regeringen nu gör. Snor idéer från Socialdemokraterna alltså.
Vi gick till val senast med löfte om att de med aktivitets- eller sjukersättning skulle få höjda bostadstillägg så de låg i samma nivå som ålderspensionärernas. Men tack vara att svenska folket röstade fel blev det inga höjningar.

Så idag slår socialförsäkringsministgern på stora trumman och utlovar samma sak från årskiftet. Man vill förbättra för en grupp som länge varit bortglömda mm klyschor kommer hon med. Man gör allt för att det ska låta som om detta är en idé från regeringen själva och att den förra regeringen sket i dessa människor.
Men hade S fått bestämma skulle jag och alla andra med sjukersättning redan nu haft bättre bostadstillägg. Att nu komma med detta är ju iofs bra för oss som behöver det men det är konstigt att en av de bättre förslagen som denna regering kommit med under sina år vid makten ursprungligen är ett S-förslag.

Vi får se vad som komma härnäst. Sjuka och pensionärer är ju två grupper regeringen måste fjäska enormt för om de vill behålla makten

1 kommentar:

Sossar i Enköping sa...

Ja du Mårten! Att pensionärerna skulle få ett glädjebesked om sänkta skatter var ju ingen högodsare direkt! Det "nya arbetarpartiet" gör verkligen allt för att locka väljare så här ett år i förväg. Sen att det är sossepolitik det egentligen handlar om är väl inte heller helt oväntat!