måndag 21 september 2009

Vad ska man säga!?

Idag kom regeringens budgetförslag och vad ska man säga. Finns det verkligen någon som tjänar på den? Förutom de som redan tjänat stora pengar under de senaste 3 åren?

Kultur skrotas - Det är förjävligt. Kultur kostar och moderater hatar allt som kostar. Man har redan gjort att besöken på statliga museum minskat rejält genom att ta bort gratisentrén. Fast de kanske använder det som "bevis" för att svenskar inte gillar kultur?!
För Reinfeldt är väl en cd med DaBuzz, en kebabrulle och en filmkväll med Jönssonligan på DVD kultur nog?

Studenterna får mer - nä..de får låna mer och de får tjäna mer om de jobbar. Anders Borg sa i Aftonbladet idag att studier är en investering och därför ska det kosta att ta lån för att ha råd med studier. I det uttalandet visar han sitt förakt mot alla de som studerar till yrken eller examina som inte är välbetalda (för det finns faktiskt sådana). Dessutom säger han att det är bra att studenter jobbar, det ger dem en större världsbild. Det vore ju fint om han sedan kunde ordna fram jobb till alla studenter som vill ha och behöver jobb innan han vräker ur sig sånt.

Pensionärer får mer - Ja, gratantipensionärerna alltså. Andra pensionärer får mindre pengar. Dessutom får garantipensionärerna förolämpande lite mer i månaden. Allt för att moderaterna ska kunna skrika att de minsann gett pensionärer mer pengar. Att det sedan är mindre än omkostnaderna de pensionärerna har kommer att öka säger de inget om, såklart.

Sjukpensionärer fär mer bostadstillägg - Japp... Sossepolitik och sosseförslag. 3 år för sent inser regeringen att de tankar S hade inför valet var bättre än deras egna.

Sänkt skatt ger fler jobb - Det är (ursäkta språket) skitsnack. Den som går på det är inte värd att få rösta. Sänkta skatter gör ingenting bättre.

Mer finns att kommentera men det ryser i mig då jag tänker på hur moderaterna förstör Sverige.


I helgen var jag på Gröna Lund och för första gången på 20 år besökte jag spökhuset. Inte särskilt mycket att bli rädd för men det var kul att både medvetet och omedvetet skrämma andra människor där inne. Vore kanske ett jobb för mig!? :)
Men efteråt kom jag på vad som verkligen skulle få folk rädda, den sak som man skulle skrämma ihjäl folk med; tanken på 4 år till med den regering vi har nu. Huvaligen.

Inga kommentarer: