fredag 16 maj 2014

Roligt möte

Först en disclaimer: Jag använder fejkade namn i detta inlägg så att ingen kan anklaga mig för påhopp eller liknande :)

Ibland är världen liten. Jag befann mig vid ett köpcentrum närliggande kommun. Där fanns även ett par personer som ville locka folk att rösta på deras parti (M) i EU-valet. En äldre man med M-jacka (Evert) talade med en man i min ålder om EU-valet. Evert frågade om mannen röstat och fick till svar att han redan röstat och att det var FP han röstat på. Evert sa då "Det är bra att du röstat. Man får rösta på vad du vill, bara man röstar. Så slipper vi kanske de invndrarfientliga partierna i EU".
Jag tyckte det var ett så bra svar så när Evert närmade sig mig så tänkte jag att jag för en gångs skull kunde vara trevlig mot röstjagare och inte bara fly iväg.
När jag sade att jag redan röstat och jag gjorde det på S, så frågade Evert varför. Jag förklarade bl.a. att jag var S-politiker i Enköping. Det tyckte Evert var kul, för hans son bor tydligen här. Jag fick ett namn (ganska vanligt men ingen jag kände till) och Evert berättade med ett leende att han misslyckats med sin son, för han röstade alltid S och/eller V.

Evert konstaterade "Ni har ju Berit Banan som kommunalråd". Jag svarade jakande ch sade att hon ju avgår efter valet samt att vi självklart tror och hoppas att vi i S tar över.

Det visade sig att Evert inte bara kände till "Berit Banan" utan hade koll på Enköpings politik överhuvudtaget. Jag förstod det som om han och sonen pratade mycket politik och då även det som händer i vår lilla stad. Evert visade sig nämligen känna till "Ingolf Stencil", som ju tar över efter "Berit". Evert sade att "Ingolf" verkar vara en lömsk en och "Han har ju redan gjort bort sig".

Evert hade hört talas om HBT-inlägget "ingolf" gjorde i KF och inte bara det. Det visade sig att han läst min insändare i Enköpings-Posten. Hur vet jag inte men jag misstänker att han sett en tidning hos sonen eller om sonen delat med sig av det som händer i Enköping.

Kul iaf.. inte nog med att jag för en gångs skull talar med en Moderat, han kände dessutom till politiken i Enköping OCH han hade läst min insändare i EP.


Liten värld och slumpen slumpar sig lite hur den vill :)

Inga kommentarer: