fredag 3 april 2009

Skräpstad

Nu ska vi "Skräpa upp" igen i Enköping. Fy 17 så löjligt. 50 veckor om året skräpar Enköpingsborna ner något enormt utan att det städas någonstans och sedan slår vi på stora trumman och försöker utnämna oss till bästa stad i "Skräpa upp" kampanjen. Inte konstigt att folk vill hjälpa till under kampanjen när man ser hur skräpigt det är i stan.
Av alla städer jag bott (inte så många men där jag bott har jag bott ett längre tag) så är Enköping den skräpigaste av dem alla. Vi är "Parkernas stad" men gå in i vilken park som helst och det ligger skräp som ingen tar bort på flera veckor. Jag bor nära fickparken "Blommans pak" och där är det massa fimpar, glasspapper, krossade ölburkar mm som aldrig tas bort (kanske något att tänka på för de som vill "skräpa upp").

Även då det gäller sopning visar sig Enköping vara en sopig stad ;) Här i Enköping får vi vara glada om gruset sopas upp till midsommar. Jag är ofta i Täby, som är en (liksom många moderatkommuner) en kommun som sänker skatten och sedan inte har pengar till att fixa vägar etc. Lars Van Aller måste få krypningar i hela kroppen om han åker till Täby som är pothålens kungadöme i denna del av Sverige (faktum är att kommunen fått betala flera bilister för att deras bilar gått sönder efter att ha kört ner i pothål). Där har man redan börjat sopa, detta även fast man inte gillar att spendera skattemedel på liknande triviala saker. Men här i Enköping där vi låstas om att vi bryr oss om stadens gator och torg ser det för jävligt ut.

Man kan ju tycka att med alla sopor i den styrande alliansen i Enköping så borde sopning och städning skötas bättre i stan.

Inga kommentarer: