lördag 21 januari 2012

Juholt

Juholt avgick idag. Inte oväntat men jag är inte säker på att det var rätt beslut. politiken idag är iofs väldigt inriktad på person och inte parti och Juholt kanske inte skulle kunna vända den negativa opinionen men samtidigt känns det vanskligtatt söka ny partiledare så långt in i en mandatperiod. Vi får se om Juholt valde rätt till slut.

media måste gotta sig då det är de som fällt Juholt egentligen. S är fritt villebråd hela tiden för högermedian, som ju kvällstidningarna etc. är, och partiledningen har verkligen misslyckats i att vända fokus från Juholtssnacket.

Man måste vara medveten om att vi nu inte plötsligt får skyhöga opinionssiffror. problemet sitter djupare än partiledaren. Att byta ut Juholt är som att byta tränare i ett fotbollslag. Emellanåt går det bättre direkt men utan att ändra taktik och spelare i laget så kommer det fortfarande gå dåligt.

jag hoppas nu på tydligare politik och mindre käbbel inom partiet. Viktigast är att vi nu, trots att vi är utan partiledare kommer med politiska infall och jobbar vidare. S har inte råd att avvakta och vänta, vi måste vara tydliga och tuffare.

Inga kommentarer: