måndag 16 januari 2012

Sjuka bekostar maten

Krogarna sänker inte priserna till följd av sänkt restaurangmoms. Någon som blir överraskad? Nej, förstod väl det. Nu säger man att det enbart är en satsning frö att restaurangerna ska anställa fler. Men då momssäkningsförslaget dök upp lovade en del (framförallt från centern) att det skulle leda till billigare priser. Det talades om 10-15:- billigare luncher.

Men Mcdonalds och Max har ju sänkt priserna, kanske någon ropar. Jo, men är det verkligen den maten vi vill att fler ska äta? Ett redan överviktigt Sverige ska bli allt mer överviktigt? passar ju iofs bra i Reinfeldts förhoppning om att göra Sverige till ett nytt USA. Andra som sänkt priserna är en del lyxkrogar i Stockholm. orsaken till detta är egentligen inte momssänkningen. En del av krögarna har sagt att de ändå skulle få lov att sänka priserna på maten för att få dit kunder. Däremot har de ökat priser på kringvaror, som alkohol och cigaretter, som de säljer.
Det är väl bra, lyxkrogar där m-regeringen äter, och hamburgerbarer där vi, pöbeln, äter har billigare mat. Tack för det.

Denna meningslösa sänkning kostar en hel del, alldeles för mycket. Någonstans måste pengarna tas ifrån och denna gång blev det de sjuka som får betala. IGEN, precis som varje gång M-regeringen hittar på något så drabbas sjuka, fattiga och pensionärer först.

Högkostnadsskydden höjs, från 900 till 1100:- (inte i alla landsting dock) då det gäller läkarbesök och höjningen då det gäller mediciner kommer kosta sjuka några hundralappar extra per år också.

Nu är inte jag en som brukar äta lunch ute då det är alldels för dyrt. Får lika god mat hemma för en tjuga. Men för de sjuka som vill äta ute så kostar högkostnasförändringen mer än 4-5 luncher. detta även om priserna på maten skulle sänkts.

Så ni som äter ute. Njut av er mat, vi sjuka bjuder på en del av den!

Inga kommentarer: