måndag 22 juli 2013

Ledarskribenter är inga smarta personer

Enköpings Postens ledarsida är något jag är säker på att de flesta inte läser. Inte bara för att ledarskribenter oftast skriver prententiöst skit, utan främst för att EP:s ledarsida (som väl inte skrivs lokalt utan kommer direkt från de högertokar som äger tidningen) är så full av lögner och rädslan för de partier som är mer till vänster på politiska skalan.

Att det under ledaren finns utrymme för debattinlägg gör att den sidan vissa dagar är ett kristdemokratiskt smörgåsbord av lögner och påhitt. Man försöker skrämma väljarna på samma sätt som kyrkan i alla tider försökt skrämma till sig medlemmar genom lögner om himmel, helvete, gud och djävulen. Fantasifoster, precis som de vänsterspöken de ser.

Förra torsdagens ledare visar hur klart dessa skribenter har noll koll. Inför fotbollsEM gick man ut och kritiserade Stefan Löfven för hans debattartikel där han bl.a. tog upp att Stockholm inte satsar på damfotbollen och inte har en match i sommarens EM-fest.

Som svar får han någon rappakalja om att hur många alliansstyrda kommuner som har EM-matcher och sedan försöker ledarskribenten få till en poäng med att Stockholm minsann satsar på EM och har finalen på Friends arena.

Friends Arena ligger i Solna, inte i Stockholm. För värmlänska Kd-bönder är det väl sak samma, men för oss med lite hjärna och kunskaper så är det skillnad. Framförallt är det skillnad för invånarna och de politiker som styr de olika städerna.

Bedrövligt att Enköpings Posten inleds med detta dravel varje dag. Snart dags att börja läsa bakifrån så man iaf sparar skiten till sist.

Inga kommentarer: