fredag 20 mars 2009

Återigen visar det sig att moderaterna har noll koll

Egentligen förvånas man inte längre av att Regeringen har noll koll på världen utanför Djursholms skyddande murar.
Försäkringskassan släppte idag en rapport om vabbandet (vård av sjukt barn) och det visar sig att uttaget av dagar inte minskat sedan juli då regeringen införde krav på intyg från förskolan eller skolan om att barn verkligen var hemma och sjuka. Orsaken till att detta infördes var att regeringen påstod att det var så många föräldrar som fuskade och stannade hemma en dag för vård av sjukt barn trots att barnet var i skolan/förskolan.
Idag hörde jag om FK:s rapport och antalaet VAB-dagar har inte minskat så de anser att det inte påvisar att fusk funnits tidigare, snarare tvärtom. Dessutom har detta med intyg skapat en jobbig och tids- och energikrävande belastning på en organisation som redan innan hade för mycket att göra.

Jag minns då vi diskuterade detta i nämnden. Vår gruppledare (Helena Proos) sa att hon ogillade att man kallade intygetskravet för en insats som var till för att stoppa fuskandet. Mikael Bergman (kd) sa då med ett hånfullt leende att vi i s inte hade koll på verkligheten om vi inte förstod att fusket bland vabbande föräldrar var stort.

hmm.... undrar just vilka som inte har koll på verkligheten. Som vanligt är det moderaterna med sina bihangspartier som grovt missbedömt svenska folket. Återigen visar regeringen att de inte förstår vanligt folk. Kanske vill m helt ta bort möjligheten till att stanna hemma för vård av sjukt barn?! De utnyttjar det väl inte själva för det är väl det man har polska barnflickor som jobbar svart till?

Inga kommentarer: