söndag 24 januari 2010

Blåst på riktigt

Ibland undrar man om allianspolitiker är dumma på riktigt eller bara flosklar ur sig saker för att de ska ragga röster trots att de vet om att det de säger är ren hästdynga.

Då det gäller Solveig Zander behöver ingen tveka. Hon är blåst på riktigt. Jag kan inte förstå hur ett parti kan vilja ha en sådan människa som representant i riksdagen. Fast... iofs... ett parti som för fram Maud som partiledare har väl inte mycket till omdöme.

Ser i Solveigs blogg följande om den sjukförsäkringsreform som vi i S för fram tillsammans med V och Mp;

Sist men inte minst är man 58 år blir man DUMPAD, ingen tillgång på arbetsmarknaden längre

Detta har hon fått från att vi har sagt att det först är från 58 år som sjuka kan bli förtidspensionerade. Ingen säger att de SKA bli förtidspensionerade, däremot finns den möjligheten så att en person som är eller förväntas bli långtidssjuk kan bli "förtidspensionerad" (jag hatar att folk fortfarande kallar det så) och därmed slipper oroa sig för vad som händer om ens sjukdom inte blir bättre. Men Zander verkar verkligen tro på att hon uppfattat saken rätt trots att hon återigen visar att hon har noll koll.

Tyvärr verkar inte någon regeringsrepresentant förstå att en person som får sjukersättning (som det rätta ordet för förtidspension ska vara) kan bryta den förtidspensionen om han eller hon blir så pass frisk att han eller hon vill och kan komma ut i arbetslivet igen.
Här tror jag dock de flesta spelar blåsta för att försöka ljuga för medborgarna om hur farligt det är att folk är sjuka.
De tjatar även om att en "förtidspensionerad" bara får 64% av sin lön. MEN.. om det nu är så illa med att få "bara" 64% så kunde ju M-regeringen höjt det den korta tid de fick regera (bara 8 månader kvar tills de sparkas bort). Dessutom har M-regeringen gjort att sjuka fått det sämre ekonomiskt genom att ändra sätten som en sjukpenninggrundad inkomst räknas, sänka hur mycket av den sjukpenninggrundande inkomsten en sjuk får samt att de ändrat (läs: försämrat) hur man får räkna upp en sjukpenninggrundad inkomst. Så M-regeringen bär ju skulden till att sjuka halkar efter ekonomiskt.

Att sedan få sjukersättning innebär mer pengar för många sjuka, trots att de bara får 64% i ersättning. Får man sjukersättning så har man även rätt till bostadstillägg för pensionärer. Jag har redan skrivit om detta. Fattiga ensamstående får ofta ut mer på detta sätt, men det har inte med detta att göra.

Solveig Zander vinglade långt ut på "blåst på riktigt"-skalan i somras då hon lekte pensionär i 2 veckor och trodde hon gjorde något vettigt. Nu kommer hon allt närmre den gräns där ett C (om de vill ha en framtoning som någorlunda vettigt parti) borde kicka bort henne för evigt. Hon drar ett löjes skimmer över sitt parti och är hon det bästa C har i Enköping så är det synd om dem.

Inga kommentarer: