torsdag 14 januari 2010

Göran Hägglund - en tjuv och mördare?

Expressen hade en utfrågning av KD-ledaren Göran Hägglund idag. Jag såg inte hela för jag intresserar mig inte för sådana vidriga partier, som dessutom förhoppningsvis försvinner från politikens arena för evigt efter valet.

Men en sak var intressant. Hägglund fick frågan om vilka av de 10 budorden han brutit mot och han svarade: "Jag kan nog bocka av de flesta".

hmmm.... de flesta? Här nedan följer de 10 budorden, vilka har han inte brutit mot?

1.Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig
OK.. Hägglund har ju gått fån Pingstkyrkan till svenska kyrkan, så han har kanske inte den fanatiska tro som sina gamla frireligiösa vänner har. Så det kan han ju brutit mot, framförallt om man inte tolkar det så att budordet bara menar religoners gudar. Pengar, politik mm kan ju ersätta gudatron. Så detta har han säkert brutit mot.

2.Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn
Alla har väl missbrukat herrens namn på ett eller annat sätt? Så detta har säkert Hägglund brutit mot.

3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
Att inte jobba på söndagen är en omöjlighet för många i dagens samhälle och de flesta har väl gjort annat som kan anses oheligt på sabbatsdagen. Det har säkert Hägglund också gjort.


4.Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig
Detta är ett budord som jag tror de flesta har haft svårigheter med. Även kristna har säkert visat annat än aktning för sina föräldrar vid något tillfälle.

------------------------------------------------------------------------------------
Ovanstående 4 har som sagt de flesta brutit mot och för oss ickekristna så är det ju inte heller något man skulle fundera på öht.

MEN.... Hägglund kunde bocka av de flesta sade han. Det innebär minst 6 av budorden och troligen fler. hmm..vilka då?

---------------------------------------------------------------------------------------------
5.Du skall inte dräpa.
Vem har Hägglund mördat?? Eller är detta en av de han inte brutit mot?

6.Du skall inte begå äktenskapsbrott.
Hägglund otrogen?? Har svårt att se att någon skulle vilja hoppa i säng med honom

7.Du skall inte stjäla.
Snattade han som liten eller kanske som vuxen? Har han stulit pennor och block från Riksdagskansliet eller stjäl han ännu värre saker?

8.Du skall inte vittna falskt mot din nästa.
Kanske ljuger Hägglund om sina vänner. Kanske berättar han på fester om Maudans vilda sexeskapader i Rosenbad. Allt för att verka lite intressant (vilket måste vara svårt).

9.Du skall inte ha begär till din nästas hus.
Är stackaren förtjust i Filippa? Behöver han nya glasögon? Eller är det Maudans man han är ute efter? Då bryter han ju mot massa annat i bibeln än själva budorden.

10.Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans tjänare eller hans tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.
Här upprepar gud sig lite. Vi har ju redan klarat av Hägglunds begär till sina regeringskamraters äkta hälftar. Fast... Reinfeldt kanske fortfarande har barnflickor från Serbien?? Eller är det åsnan han är ute efter? Fast... då kan det gälla vem som helst i regeringen. Vems åsna är Husmark-Persson? Eller är hon riksåsnan??Så.... om vi ger Hägglund de 4 första budorden så måste han ändå brutit mot minst 2 av de 6 övriga. Så vad tror ni??
Har Hägglund mördat? och isf vem?
Eller stjäl han? Kollar någon hans portfölj då han lämnar Riksdagen?
Hur många kvinnor har han satt på? Är det månne Hägglund som glider runt på malmskillnadsgatan i bilar med tonade rutor? Eller sköter han det på jobbet, som Clinton gjorde?
Ljuger han för att både göra sig och Maud mer intressanta?
Sitter han på jobbet och drömmer om Filippa eller om orgier med herr Olofsson eller är det åsnor han vill ha??

Jag vet inte men tycker att det vore intressantatt veta. Mona får ju fortfarande kritik för sin Toblerone. Men vad är det mot en minister som mördar och stjäl samtidigt som han sätter på statministerns fru (iaf i tankarna)??

1 kommentar:

Mikael Bergman sa...

Sök hjälp Mårten.