måndag 25 januari 2010

Sänker Freddan sin lön?

Jag stör mig på medias idéer om att en socialdemokrat inte ska få tjäna pengar och äga dyrare saker. Vad har Monas väska med hennes solidaritet och omtanke om de som har det sämre i samhället att göra?! Ska en socialdemokrat inte få äga något eller tjäna pengar.
Tycker det är så löjligt och ett sätt att dra fokus från det viktiga.

Debatten idag (igår kväll) var lite tandlös men visade ändå hur orolig Reinfeldt är. Han försöker använda allt han lärt sig om maktspråk och lliknande för att visa att han är en statsman men han misslyckas totalt. Han har nog insett att det blir Näsbypark och billiga bananer på Sabis igen i höst.
I debatten försökte Reinfeldt utlova sänkt skatt för pensionärer. Men var ska alla pengar till sänkta skatter tas ifrån? Kanske kan han straffa sjuka och arbetslösa än mer eller hur ska de finansiera allt??

Jag som har den lägsta sjukersättningen (garantipension) fick i år en inkomstsänkning med 1,5% varje månad. Att sedan skatten ändrats påverkar inget. Jag är inte ensam om att få mindre pengar, de flesta med låg pension fick detsamma. Hur många andra i samhället kommer minska sin lön 1,5% i år? Vad kan reinfeldt ha i lön? 90-100000? Tror någon att han skulle acceptera 1500 mindre i månaden?? Snarast ser han väl till att höja sin lön så han kan stoppa undan lite till efter regeringstiden.

Ser även att kommunalråden här i stan har löjligt höga löner. Vad motiverar egentligen att de ska ha 60000 i månaden? Men det är inte bara de som får för mycket. Överhuvudtaget är ersättningarna till fritidspolitiker för möten mm alldeles för hög. Men det kommer väl ingen någonsin att ändra på.

1 kommentar:

Anonym sa...

(S)politikers solidaritet sträcker sig bara till sin egen plånbok. Eller?