torsdag 26 maj 2011

Politik är kul

Enköpings-Posten har en sida varje lördag som kallas Pepparroten. I lördags omnämnde de den blogg du just nu läser :) Rubriken var "En hjälte i Skolsta" och de hade tagit text från mitt inlägg om skolnämndens besök på Skolsta där en grupp tjejer hyllade mig för att vara emot nedlägngingen av St. Ilian.
Och Pepparrotenhade rätt... Politik är kul och det är ännu mer kul då folk (i detta fall EP) läser och lysnar på det man skriver och säger. Hoppas bengt Johansson har rätt i att "EP ser allt" :)


St Ilian ja.... riktlinjer till ny utredning har presenterats för Skolnämndens arbetsutskott.. Och tro det eller ej, men jag är inte nöjd med dem.
Jag håller helt med Torbjörn Eriksen från föräldraföreningen och Henrik Wikehult, som uttalar sig i EP idag.
Att utgå från förra utredningens förslag är för mig helt förkastligt. Vi i nämnden var överrens om att starta om och att då låta nya utredaren inleda med vetskapen om de tidigare fröslagen (varav flera då förkastades av skolchefen) gör att de blir fel utgångspunkt i utredningen. Låt utredaren börja med "Blank slate", ge utredaren chansen att själv komam fram till nya eller samma förslag. Dessutom tycker jag också att hela kommunens skolor ska räknas med, även gymnasiet. Om det är så att det finns en anledning att minska skolytorna (vilket borde lämnas till nya utredaren att upptäcka) och det visar sig att utredarna isf kommer fram till att det ska minskas i tätorten så har åtminstone alla möjligheter utretts och vi slipper alla diskussioner om det då vi närmar oss beslut.
Men, en sak som också stör mig mycket är att det står att utredningen ska presenteras nämnden i november och sedan ska beslut tas på decembermötet. Det är bara tre veckor mellan dessa möten och det är alldeles för kort tid, något vi märkte då senaste förslaget kom fram.

Så, tre saker måste (enligt mig) ändras på.
1. Ny utedning innebär ny utredning och inte en uppdateringav den förra.
2. Utred hela Enköping och inte bara tätortens grundskolor
3. Längre tid från presentation till beslut

1 kommentar:

Anonym sa...

Dessutom tycker jag att man ska titta över hela kommunens lokaler, kostnader och behov. Nu är utgångspunkten fortfarande grundskolorna.

Jag håller med om att utredaren måste börja om från början med utredningen. Från noll. Nu kommer AU och skolchefen att sitta och granska allt denne utreder gör eftersom du åter igen ska vara med i processen. Den tidigare utredningen kommer att ligga över dem alla.

Att man inte utreder alla skolor är väldigt konstigt. Nu finns bara tätortens skolor med och det är ju ett sätt att leda in utredaren på S:t Iliansskolan igen.

Det sista och det typiskt "moderatiska" är att föräldrar och övriga endast har till måndag på sig att lämna synpunkter! Något som inte framgått så tydligt. Det handlar alltså bara om fem dagar som vi har att agera.

Grattis till att bloggen nämnts i EP.