lördag 3 mars 2012

Hur svårt ska det vara?

Idag kan man läsa i Enköpings Posten att en politisk simhallsgrupp har skapats. Det kan ju låta bra men för mig får jag enbart vibbar från alla de torggrupper som startats politiskt och inte gett ett dugg som resultat.

Med en simhall lär det bli enkelt att komma överens iaf. Den sinhall vi har nu duger inte, inte om vi vill ha välmående personal och badgäster som inte ska riskera hälsan. Självklart behöver vi en ny simhall och vi behöver det snart. Det får kosta och måste kosta. Inte behövs massa fancy saker som bubbelpool, rutschkanor och relaxavdelningar om kostnaderna blir för höga. Det viktigaste är att vi har en simhall där invånarna, ung som vuxen, kan lära sig simma, kan ha kul och kan få motion och nytta på samma gång.

Skippa diskussionerna om hur det ska gå till väga. Kommunen måste bygga nytt och IMo är det givet att de även ska driva den. Detta av flera skäl, bl.a. för att jag har sett och hört hur illa vissa privata aktörer sköter de hallar där de finns. jag har simmat i flera av ett företags simhallar i Stockholmsområdet och lyssnar man på folk i Täby, Väsby, Solna mm så hör man en majoritet av besökarna som är väldigt negativt inställda på att simhallarna driva enbart med vinstintresse. De privata aktörer som driver dessa hallar tullar på rengörning, har få och dåligt utbildad simpersonal mm mm och detta till enorma överpriser, allt för att tjäna en extra slant.

Nä, hur jäkla svårt ska det vara? Det bör och måste gå snabbt att komma överens om att vi behöver en simhall och att den ska byggas i kommunal regi.

Fast det blir väl som vanligt - mycket snack och ingen verkstad. Se på torget, stadshotellet mm mm. Om någon frågar mig vad som är typiskt med enköping så är det just det. Massa planer men inget händer och när något händer så tänker vi inte på invånarna i kommunen.

Inga kommentarer: