tisdag 16 april 2013

Kriser

Det har varit kris i S senaste veckan. Det vet alla som läst Expressen och Aftonbladet. I feta krigsrubriker och med livesändningar på nätet har det skrikits ut att det är enorm kris i S pga Omar Mustafa. jag vet inget om Omar, visste inte ens vem han var innan skriverierna började och jag tar varken ställning för eller emot det som han ska ha gjort och som han anklagas stå för. Jag tar heller ingen ställning till om det var rätt eller fel att ta med honom i partistyrelsen eller likaledes när han tvingades avtacka sig sin plats. Jag är för dåligt insatt i detta och låter andra bedöma det.

Det jag däremot kan bedöma är vilka som är senaste veckans förlorare och var det verkligen krisar; i svensk massmedia och framförallt skvallerblaskorna Expressen och Aftonbladet.

Dessa blaskor skrev om osakliga saker angående Omar-affären, saker som dessutom visade sig vara rejält felaktiga. Som exempel tog Expressen av någon anledning upp Omars inkomster. fast de hade helt fel angående dessa och tvingades dementera det hela dagen efter. Vad har hans inkomter med det hela att göra och hur sjutton kan man få dessa fel om man anser dem så viktiga?
Chefredaktören Thomas Mattsson gick dagen efter ut i samband med dementin och försvarade sig på bl.a. Twitter. En sak han sade var att det var S och Omars fel att Expressen publicerat felaktiga uppgifter. Hade Omar bara pratat med media hade det inte hänt. Med andra ord menar Mattsson att om du inte pratar med Expressen då de vill det så publicerar de lögner om dig.

Idag tvingas Aftonbladets chefredaktör ut för att be om ursäkt för en krönika om Omar, som spekulerar i vad han står för utan att veta något alls. Det "var ett misstag" skriver Helin. Ändock låter han krönikan ligga kvar på Aftonbladet.se


Igår smällde det bomber i Boston. jag skrev då om vad jag ansåg om medias rapportering om detta och vad som händer i Irak mm. Följde man Expressens rapportering på Twitter fick man läsa mer om hur förträffliga och bra Expressen och deras liverapporteringar från Boston var än vad man fick läsa nyheter om vad som hänt. Flera expressenmedarbetare och Chefredaktören mattsson slog sig för bröstet och viftade med stjärtfjädrana på ett vidrigt sätt med tanke på vad som hänt.
Thomas Mattsson fick rättmätigt mycket kritik för detta igår och poff, så var flera tweets borta.

Jag följer även Niklas Svensson på Twitter. Ibland tycker jag han kan uttrycka en vettig tanke och han kan ta pikar och kritik på ett bra sätt (mao är han alldeles medveten om hur han ter sig i sina twittringar). Rapportera politiska nyheter gör han dock inte så bra. Jo, om det är negativt för S, för då kan han twittra 100 gånger om det på en morgon. Om S gör något bra eller, framförallt, går framåt i opinionsundersökningar så skriver han inte en rad eller så gömmer han det i en liten tweet någonstans. Det är viktigare att skriva hur underbart han har det på semestern i Egypten eller hur han fikar med Fru reinfeldt och kändisar än att vara saklig nyhetsrapporterare. men det är ju iofs inte det han har betalt för och säkert inte syftet med hans tweets.
Det som stör mig mest med honom är att han (eller Expressen mha hans namn och e-post) sökte upp S-bloggare under Juholts tid som partiordförande och jagade tips om skit Juholt gjort. Inte nog med att man kunde vara helt anonym, lite pengar skulle man minsann få.


Nä, kris i S eller inte. Veckans stora förlorare är skitpressen Som Aftonbladet och Expressen blivit. Ingen trovärdighet alls har de kvar (inte för att de haft det på flera år). Största förloraren av alla är Enköpingssonen Thomas Mattsson, som inte ens kan föra fram en dementi eller ursäkt på ett vettigt sätt och som hellre skriver om hur jäkla bra han och hans blaska är än rapporterar nyheter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mina skor läser Expressen/Aftonbladet som upphämtas i tidningsinsamlingsbyttan i källaren för att de skall få torka underredet. Själv läser jag dom inte.

Anonym sa...

Vad hände med den trevliga sajten Travcafet? Du var väl med och drev den? Eller?

Mvh
David