lördag 13 september 2014

Ekot har gått över gränsen

Wow, årets scoop är gjort av Ekot. Jimmie Åkesson spelar och spelar för mycket pengar. Vilken jäkla löjlig och ointressant nyhet. Åkesson säger sig inte ha skulder eller begått något olagligt och hade han gjort det, hade han lånat stora summor via SMS-lån eller annat så hade det avslöjats och visat på ett större problem och brist på omdöme från Åkessons sida.

Jag undrar också angående de 500 000 han skulle spelat för, om det är omsatta pengar eller insatta pengar. Det är stor skillnad. En bra spelare kan omsätta enorma pengar på liten grundinsats genom att förvalta vinster på ett bra sätt. Jag tittade på en insättning jag gjorde hos ett bolag för någon vecka sedan. Det var ett bolag jag sällan spelar hos men jag var tvungen att använda dem denna gång (av vissa skäl som inte spelar roll för historien). Jag satte in en summa, Jag har nu dryga 200 mer än den summan på kontot. Jag har tagit ut en summa från mina vinster och ligger alltså ändå 200 plus på kontot. Under denna tid har jag alltså gått plus men min omsättning har varit ca 3500:-. Stor skillnad vilka siffror man pratar om alltså.

Har åkesson spelat bort en halv miljon så borde han varit god för den, eftersom han inte (enligt egen utsago) lånat för att spela. Han säger att han kan tänka sig söka hjälp, men jag vet inte om han verkligen behöver hjälp eller om det är något han bara säger för att visa sig ha bra omdöme om sitt spelande. Har han däremot omsatt en halv miljon så säger det inget om hans insatser eller vinster.

Jag ogillar det SD står för men i detta fall gick media över gränsen IMO. Thomas Mattssons förklaring till publiceringen i Expressen blir bara löjlig och Aftonbladets Lena Mellins uttalanden om Åkessons spelvanor visar större brist på omdöme än hos Åkesson själv. Jag har alltid tyckt att Mellin verkar mer än lovligt skogstokig men att säga så här om spelare:
"Om man är spelare kan det löpa amok. Man kan få skulder, bli beroende, eller till och med utpressas av andra"
visar att gumman har noll koll. Visst, folk som spelar kan bli beroende men det kan folk som samlar frimärken, köper handväskor etc bli också. Majoriteten av de som satsar pengar på spel, poker och casino kan hantera sitt spelande. Att spela för mer än sin lön (och vi vet som sagt inte om de menar att han satt in så mycket hos spelbolag eller om han omsatt dessa summor) behöver inte innebära att man är speltorsk eller riskerar bli det.

Hela avslöjandet känns som en kombination av SD-hat och moralkärring-gnäll.

Inga kommentarer: