tisdag 11 januari 2011

Feta katters fisande

Har du varit ute och gått i Enköping de senaste dagarna? Lyckades du undvika att halka? Grattis, isåfall har du vunnit i Enköpings Lotteriet.
Du förstår... här i Enköping inleder vi vintern med att antingen inte ploga vägar (bil-gång, cykelvägar) alternativ plogas de erbarmligt dåligt. På detta sätt slipper vi ha gamla och handikappade ute på promenad i staden. För hur ska man ta sig över snövallarna som täcker övergångsställena med rullator? Bättre att de får stanna ihomhus istället.

När det sedan börjar småtöa och sedan frysa på igen (som de senaste dagrna) börjar det riktiga lotteriet. man kastar då ut endast en grabbnäve grus/sand över alla stadens gång- och cykelvägar och har man tur så hamnar mer än ett korn i närheten av där man ska gå. Egentligen beror väl detta på att man vill spara pengar på sopandet (som också är uselt varje vår här i Enköping) men med tanke på att det är glansis på marken så går man ute med livet som insats. Och det är just det som är priset i Enköpings-Lotteriet, att man får ha livet i behåll och alla lemmar hela och fria från blåmärken. Det är dock större chans att få 7 rätt på lotto eller att ESK går upp till div 1 igen under de närmsta 10 åren än att man får mer än 3 gruskorn under sulan under en promenad på en kilometer.

Tekniska nämndens ordförande (självklart moderat) säger år efter år att man inte har råd med snöröjning . Det är märkligt. Det är bara tekniska nämnden i Enköping och SJ som inte fattar att Sverige är ett land med vinter 9 månader under året och därigenom finns stor risk för snö. Bedrövligt...


Hur kan man påstå att man inte har råd att lägga pengar på snöröjning medan man samtidigt tycker sig ha råd att sänka skatten så de redan feta katterna kan sitta hemma och fisa fram extra tusenlappar varje månad. Ofattbart hur illa de styrande tänker.

1 kommentar:

Lars Dahlin sa...

Dom BMImässigt inkorrekta katterna har ju dessutom klor att fälla ut när dom väl trakterar stadens trottoarer!
Vi andra får väl tjacka spikskor.. ;)