lördag 15 januari 2011

Vart F-N är vi på väg??

Inte svårt att förstå vad regeringen är ute efter. De vill att alla sjuka ska dö och försvinna från Sverige så bara de lyckligt friska och välbärgade får leva kvar med minimal skatt och au-pairer från Ryssland som de kan avlöna med smulor från sina dignande bord.

Egentligen orkar jag inte kommentera följande artikel från LO-tidningen för den gör mig så förbannad.
http://lotidningen.se/2011/01/14/cancersjuka-valjer-bort-medicin-for-att-betala-hyran/

Hur f-n kan man behandla folk på detta sätt? Tyvärr är detta en verklighet som inte bara drabbar de med cancer utan även alla andra långtidssjuka som efter att först kastats ut från sjulförsäkringen, trots att de är för sjuka för att ta ett jobb, sedan inte kan bli sjuka igen för att de inte längre har sjukpenninggrundad inkomst. De allra flesta av dessa har även gått ur eller kastats ur facken då de varit sjuka långa tider och får därmed skitpengar under den tid de inte får vara sjuka.
Jag är själv snart där då jag fått ett datum som FK i princip kräver att jag är frisk till eftersom jag troligen kastas ut ur sjukförsäkringen. Om inget förbättras i reglerna eller min hälsa innan dess så blir jag också kund hos socialen...

Vart F-N är vi på väg i detta land? Det är vidrigt hur moderaterna steg för steg gör allt för att utrota sjuka. Inte genom att satsa pengar på rehabiliteringar eller annan hjälp, utan genom att systematiskt försämra och förstöraalla chanser för de sjuka att kunna bli friska (eller t.o.m. få dö i frid då även obotligt och dödligt sjuka råkat ut för detta).

Moderaterna tjafsar om sitt valfrihet mm löjl i allt de gör. För oss sjuka finns snart bara ingen valfrihet. Den enda frihet vi sjuka kan känna är den som Dagerman skrev om:
Jag tycker mig fatta, att självmordet är det enda beviset för människans frihet

Avslutar även med ett par rader från det sista som Dagerman skrev.

Lagen har sina blottor. Hund får de fattiga ha. De kunde väl skaffa sig råttor, som är skattefria och bra. /…/ Något måste beslutas: Hundarna skjuts! Inte sant? Nästa åtgärd: De fattiga skjutas, så spar kommunen en slant

2 kommentarer:

Anonym sa...

Moget Mårten! Återigen.

Anonym sa...

Håller med Mikael. Du skriver väldigt moget. Fortsätt med det.

Man kan förresten undra vem som är mogen. Mikael Bergman är 40 år och har fortfarande en låstaskompis, något vi andra slutade med då vi fyllde 6.

/markus